​Piercing

Hvordan man skal passe sin piercing

​Heling af din piercing

Det er vigtigt, at du følger efterbehandlingen nøje. Helingsprocessen er forskellig fra person til person. Så vær derfor varsom med at følge eventuelle råd fra venner. Deres helingsforløb kan være helt forskelligt fra dit.

​​

Er du i tvivl kan du altid komme forbi til et tjek, dette koster kun 50 kr. som er godt givet ud, hvis du har problemer.

​​

Efter piercingen

Mens din piercing heler kan den være en smule rød, og den vil afgive sår væske som tørrer ind på smykket. Pas på med at pille i denne tørre væske, vask piercingen fx når du er i bad, så ved du at dine hænder mv er rene.​

Sår væsken kan godt ligne betændelse, da den er hvidgul og tyktflydende. Det er blot en naturlig afsondring af affaldsstoffer, som aftager efterhånden som piercingen heler op.

Hvis man får et sår på huden, kommer ilten omkring og laver et brunt sår, dette sker ikke i en piercing, da ilten ikke kan komme ind i hullet ved fx en navlepiercing og brystpiercing, derfor løber denne sårvæske ud, hvilke er helt normalt.

​​

Når piercingen er helet i overfladen, vil den have en naturlig hudfarve, og ikke længere afgive sår væske. Den vil forekomme at være helet færdig, men den er stadig sart, og mangler at hele helt igennem huden. Dette kan tage op til 6-8 mdr. alt efter hvor på kroppen det er, og hvor langt piercingen er igennem huden.

​Det bedste du kan gøre for din piercing, er at give den fred og ro. Undgå at pille, trække eller på anden måde at irritere piercingen. En piercing skal ikke drejes, den gror ikke fast, dette er en gammel skrøne.

​​

Hvis du har fået en kropspiercing, så vær varsom med tøj, der trykker på, eller på anden måde generer piercingen i længere tid af gangen. Du kan risikere, at din piercing heler 'skævt', eller trykker sig ind i huden, så kuglen laver et aftryk, dette skal behandles, kontakt os for et tjek (50 kr)

​​

Det er vigtigt, at du sørger for at holde din piercing tør, mens den heler.

​Husk at tørre grundigt, når du har været i bad, og når du har svedt. Men håndklædet skal være rent, eller brug papir. Sport er ingen hindring.

​Hvis du er intim med din partner, så undgå at der kommer sekret på din piercing, sæt evt. et plaster over din piercing.

​​

Du skal kun rense din piercing 1 gange dagligt. Yderligere rensning vil blot irritere piercingen. Smykket skal ikke tages ud under rensningen, og du må ikke dreje smykket, uden at have rengjort det først.

Der er flere måder, du skal rense din piercing på, fælles for metoderne er, at du altid skal starte med, at vaske dine hænder grundigt, eller bedst, vask den når du er i bad.

​​

Rensning af piercinger i munden

Vi anbefaler at du køber noget Fransk havsalt (Havsalt indeholder ikke jod, jod udtørre og kan irriterer din piercing med at hele) Dette kan købes i de fleste daglige butikker.

Køb en kildevand, den er ren og klar til brug. Kom 2-3 teske i flasken, og ryst godt. Denne opløsning kan holde i en uge i køleskabet, drik ikke af flasken, men kom en lille smule op i et glas, så flasken hele tiden er ren. Mundskyld godt i ca. 20 sekunder og spyt ud.

​Ved piercinger i og omkring munden, er det vigtigt at børste tænder, mundhygiejne er meget vigtig, for helingen når man har piercinger i, eller ved munden.

​Hvis der er betændelse i din kropspiercing kan du lave en saltvandsopløsning med havsalt og vand. Dyp en ren tot vat i saltvand, og rengøre hud og smykke. Skyl godt efter med rent vand.

​Du kan købe saltvand eller klorhexidin på apoteket, men dette kan godt blive dyrt i længden.

Ved betændelse

Brug brintoverilte fx om aften inden du skal i seng, vask godt bagefter med vand. Brintovilte må du max bruge i 3 dage, herefter skal du give din piercing ro, og kun vaske når du er i bad, eller, som du har fået henvist. Skulle der stadig være betændelse i din piercing, anbefaler vi at du kontakter din læge, og få den behandlet med Fusidin 2% (på recept) som er mod betændelse i huden (må ikke bruges til tungepiercing)​

​Rengøring af piercingen i badet​

Hvis du skal i bad kan du rense din piercing på følgende måde:

  • Tag et varmt brusebad, og vask krop og hår først.
  • Renegør forsigtigt smykket med fingrene, så alt det tørre sekret kommer væk.
  • Pålfør sæbe, og bevæg langsomt smykket gennem piercingen.
  • Skyl området, mens du langsomt bevæger smykket frem og tilbage, tag IKKE piercingen ud.​

Ved intimpiercinger bør du bade dig forneden mindst 1 gange dagligt, sørg for at det er et rent håndklæde, eller papir, så du ikke påføre bakterier til din piercing.

​​

Sæbe

Vi anbefaler LACTACYD eller VIVAG (intimsæber) Sanex, neutral og babysæbe er også velegnet til at vaske sin piercing i. Pas på med andre sæber, de kan indeholde for meget parfume, og derved irriterer helingen.

​Et par gode råd

  1. Vælg din påklædning, så du tager hensyntagen til din nye piercing..
  2. Undgå sol dyrkning og solarium i 1 uge efter piercingen.
  3. Beskyt din piercing, tænk dig om, men du kan godt gå i klor og havvand, blot du vasker dig godt når du er færdig.

​​​

Overflade-heling tager 6 til 16 uger.

​​

HUSK - Vask altid dine hænder grundigt, inden du renser og rører ved din piercing.

​Ved smykkeskift hjemme, husk da også at vaske eller rense smykket i din salt vands opløsning, eller med en neutral sæbe, brug evt. lidt vaseline eller creme på staven, når du skal komme smykket i, så trækker du ikke unødigt i underhuden, og undgår rødme bagefter, eller i værste fald, at du slet ikke kan få dit smykke i.

​​​Vi er altid klar til at give dig den bedst mulige vejledning. Du kan kontakte os på mail: anniadk@gmail.com eller på messenger via facebook Skønhedsklinikken Annia.dk

"Vi har helliget os i Piercinger, og Tandsmykker"

​Kontakt os

Rosengården 22A, 1. sal, 4200 Slagelse

Klik her for rutevejledning

CVR: 41129271

Telefon: 42 96 96 61​

E-mail: anniadk@gmail.com

Åbningstider

​Mandag

10.00 - 13.00

Tirsdag

Lukket

Onsdag

Lukket

Torsdag

11.00 - 15.00

Fredag

13.00 - 17.00

Weekend

Lukket

Skøndhedsklinikken

Hos Skønhedsklinikken er vi specialister i piercinger. Vi har førhen lavet alle former for skønhedsbehandlinger, men har nu helliget os i piercinger.

Hvis du har et gavekort, til en af vores gamle behandlinger, så kontakt os på mail anniadk@gmail.com så finder vi selvfølgelig en tid til dig.